Duplicitatea presedintelui Iohannis!

Norica NICOLAI
1041

Pe cine crede oare ca minte dl Iohannis prin atitudinea adoptata in ultima declaratie citita de pe prompter? Poate pe simpatizantii PNL-ului.

Dupa 4 luni de pandemie, dl Iohannis vine si ne spune ca trebuie luate masuri urgente, iar Parlamentul trebuie sa voteze in regim de urgenta proiectul Guvernului privind carantinarea.

Sa vii dupa 4 luni de pandemie, de stare exceptionala, sa spui ca ai cadru legislativ slab, sa spui acum ca trebuie sa iei masuri urgente, inseamna ca timp de 4 luni de stare exceptionala ai gestionat foarte prost situatia!

In loc sa se fi preocupat sa injure Parlamentul, partidele din opozitie, institutiile din justitie, Presedintele Iohannis si Guvernul Sau ar fi putut sa colaboreze, sa poarte un dialog, sa gaseasca impreuna cu Parlamentul solutii.

In tot acest timp, Klaus Iohannis si-a facut o tinta din partidele de opozitie, despre care spunea ca trebuie sa sustina partidul aflat la putere. Nu, dle Presedinte, rolul opozitiei este acela de a corecta derapajele puterii! Asta e democratia!

Daca ar fi fost mai preocupat de crearea unui cadru legislativ solid, daca nu ar fi atacat CCR doar pentru ca le arata cum incalca Constitutia, atunci azi am fi avut toate prevederile in vigoare. In privinta proiectului privinta carantinarea persoanelor, daca acesta ar fi mers direct la Presedinte la promulgat, Klaus Iohannis ar fi semnat pentru un proiect care legalizeaza incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenilor?

Dupa 4 luni de stare exceptionala, in loc sa vina in fata Parlamentului pentru a prezenta raportul trimis prin curier, in loc sa aiba un dialog cu Parlamentul, dl Iohannis s-a pus in fata oglinzii si a recitat o poezie. O poezie trista pentru romani. In discursul sau, Klaus Iohannis a incercat sa ridice in slavi PNL pentru cat de bine a gestionat situatia privind coronavirus. Tocmai azi cand avem 614 infectati! Sa lauzi Guvernul si sa spui ca s-au luat toate masurile, e absolut aiurea. Cuvantarea de la Cotroceni a fost doar un laudatio pe care Iohannis si l-a adus lui. Nimic despre infectiile din ultimele zile, nimic despre ancheta de la Unifarm, nimic despre achizitiile Guvernului, nimic despre ce se intampla cu economia.
Incercarea de azi a lui Iohannis de a poza in Presedintele Mediator este una timida, care nu i se potriveste personajului, lucru care s-a vazut in poticnelile avute cand citea. Nici lui nu ii venea sa creada ce i-au pus consultantii in text. Trebuie sa asteptam pana cand Parlamentul sau CCR nu ii vor face pe plac, iar atunci vom vedea adevarata fata a lui Iohannis, aceea de presedinte dezbinator! Sau poate ca nu?! Depinde ce mai spun sondajele.

P.S. Faptul ca ne-a spus azi ca inca din 30 ianuarie OMS a atras atentia cu privire la pericolul virusului nu scuza cu nimic faptul ca pe 11 martie Klaus Iohannis ne spunea ca e doar o raceala. Dar asa e cand stai cu ochii mai mult pe sondaje…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole