Drumul infundat al Romaniei spre integrarea in UE

Gelu DIACONU
Cand ipocrizia bate impostura
671

Bulgaria si Croatia vor deveni in cateva zile membre ale mecanismului ratelor de schimb ERM-2, antecamera zonei euro.

Si in aceste state exista virusul Covid, coruptie la limita criminalitatii sau penali in functii publice. Din fericire pentru ei, au insa si oameni politici curajosi. Nu dementi egolatri precum gasca dragnista sau ciubucari liberali purtatori de masti anti-virus gratuite de import!!

Pe mine, care am pus o picatura de sudoare in procesul de aderare, ma incearca un sentiment amestecat de rusine, revolta si neputinta.

Sa ramai la distanta de minim cinci ani de reforme de Bulgaria, este cu adevarat un esec istoric.

De aproape cinci ani, in pofida declaratiilor sforaitoare ale decidentilor politici, parte din ei chiar simbriasi pe la Bruxellex, România se departeaza constant de parcursul european, in principal din perspectiva echilibrelor economico -financiare. Pur si simplu (o spun cu durere), am ramas “de caruta“ Europei, plini de fudulie patriotarda si incremeniti in obsesia prosteasca a marilor noastre teme nationale: pensii, salarii si numarul de virusati Covid.

Temele majore ale parcursului European au devenit insignifiante in dezbaterea publica de la noi. Mai nimic despre indeplinirea criteriilor de convergenta catre zona euro, despre nesfarsitul proces al aderarii la spatiul Schengen sau despre grava lipsa de competenta administrativa in promovarea de proiecte majore pentru finantare UE.

O echipa de zgomote zilnic rumega aceleasi teme tocite: penalii, coruptia, balaurul psd-ist si, mai nou, virusul ucigas.

Cei aflati la conducere, se lauda cu realizari de tot rasul. Vizite la Bruxelles cu rezultate zero, imprumuturi impovaratoare prezentate ca adevarate pomeni divine sau procesiuni de lansare de programe sforaitoare de recladire a dezastrului. Bla-blauri cu rezultate doar in spalarea pe creier a votanti lor.

O adunatura de ridicoli aflati la guvernare asista neputinciosi la marginalizarea europeana a Romaniei cauzata in primul rand de abaterea majora dpdv economic. Liberalii sunt cu gandul si fapta numai la alegeri si arata ca niste curci plouate in fata nevoii de a lua decizii majore (reorganizare ad-tiva, consolidare fiscala, reducerea poverii administrative, eliminarea privilegiilor nesimtite din bani publici, etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole