Doar zgomote de fond

Gelu DIACONU, fost presedinte ANAF
Cand ipocrizia bate impostura
2039

La cateva zile dupa ultima mea postare (28 mai a.c.) (n.r. o gasiti mai jos), am aflat ca toate cartile politice inca de pe atunci erau facute pentru Florin Vasile Citu. Firesc, am realizat ca nu mai are rost sa ocup spatiul public cu opiniile mele. Mai jos de atat, viata politica nu a fost nici pe vremea bravei inadecvate Viorica.

Zilele acestea Citu pare a fi pe cai mari. E doar zgomotul de fond…

Ce va urma?

Sa incercam un scenariu bazat pe opiniile cunoscatorilor.

Guvernul Citu cade imediat la prima motiune de cenzura a PSD.

Sunt doar trei nume necompromise public din PNL care pot fi premieri:

-Ciuca, cu o cariera exemplara, devotat presedintelui, euroatlantic, serios/disciplinat/riguros chiar daca usor cazon

-Bolojan, cu o uriasa experienta administrativa, eficient, dur, temut de marea masa a golanilor PNL

-Motreanu, un soldat credincios al partidului, inteligent, foarte bun cunoscator al subteranelor politicii, insa fara prea mult curaj in decizii.

Asadar, d-l Ciuca va fi premier si are toate premisele sa aiba o guvernare de succes (cu USR daca acestia vor renunta la Ministerul Justitiei sau cu guvern minoritar).

Citu va sta la partid molfaind vorbe de propaganda pana in 2024 cand va preda partidul la cheie liderului de facto, adica d-lui Iohannis.

In compensatie i s-a promis BNR-ul.

Daca guvernarea va fi de succes, Ciuca va fi candidatul dreptei cu cele mai mari sanse la alegerile prezidentiale.

In tot acest timp, trubadurul Ludovic va canta la chitara in pauzele dintre audierile la parchet. Daca accepta sa nu cante melodii de revolta, va avea pauze mai mari.

P.S. Voi posta pe FB doar atunci cand, dincolo de zgomotul de fond cotidian, merita sa imi informez cititorii.


Postarea din 28 mai 2021:

Minciuna prin omisiune

Nota Ministerului Finantelor privind executia bugetara la 4 luni prezinta adevarata cauza a cresterilor de venituri bugetare cu peste 20% fata de perioada similara a anului trecut.

Aceasta cauza, asa numitul “efect de baza”, nu este altceva, pe intelesul tuturor, decat …o comparatie “mere cu pere”.

In aceeasi perioada a anului trecut, in luna martie plata obligatiilor fiscale a fost amanata de la 31 martie la 30 iunie. Asadar, obligatiile NOMINALE legale din perioada anului acesta sunt mai mari cu cel putin partea echivalenta amanata la plata anul trecut. Adica comparam doua lucruri diferite ca baza de raportare. De altfel efectul se vedea in executia bugetara din partea a doua a anului.

La aceasta influenta mai trebuiesc adaugate bonificatiile/reducerile de plata acordate anul trecut (in principal la impozitul pe proprietate), cresterile de impozite (accize) prin masuri legislative in vigoare de la 1 ianuarie anul acesta precum si blocarea rambursarii de TVA din anul acesta.

Vine insa mincinosul Citu si ne anunta in stilul sau consacrat laudaros-bombastic: “am crescut incasarile cu 20%” si “vom avea cea mai mare crestere economica din ultimii 100 de ani”.

Nu stimabile, cresterea nu este efectul unei mai bune administrari iar comparatia cu acea perioada este complet gresita si neavenita.

In martie si aprilie anul trecut, cuprinsi de panica in Palatul Victoria ati scos armata pe strazi si ati plimbat pe cei cativa virusati cu izoleta prin fata camerelor de luat vederi. A urmat blocarea economiei si cresterea datoriei publice istorice a Romaniei cu peste 30% intr-un an si jumatate printr-o guvernare bezmetica.

S-au irosit peste 30 de miliarde de euro iar astazi Citu continua sa pacaleasca fraierii care il mai asculta in mintea carora creeaza iluzia unei guvernari performante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole