Deficitul cuplului de comici-mincinosi Orban-Citu sau Trompetele din presa vs documente oficiale UE

Gelu DIACONU, fost presedinte ANAF
Cand ipocrizia bate impostura
1008

Subfinantarea presei nu e o noutate. De aceea, politicienii pot minti cat vor. Nu mai are cine sa verifice care este adevarul. Mai sunt insa si cei care stiu “cu ce se mananca” economia si cifrele, dar aleg sa ingenuncheze umili cu speranta la vreun ciot aruncat. De restul, care nici macar nu se obosesc sa verifice, e greu de comentat. Unii vor, dar nu pot. Altii vor, dar nu stiu.

Revenind la subiect. MFP-ul liberal, printr-una din trompetele de casa activate strategic in momente cheie, le spune romanilor ca aproape jumatate din deficit e din cauza Covid.

Comisia Europeana le spune insa romanilor adevarul: doar 1,4 pp din deficitul de aproape 10% e din cauza Covid. Aveti dovada in pozele atasate.

Intrebarea mea e daca cei de la cursdeguvernare.ro ne iau de prosti pe toti sau “mizeaza” doar pe unii dintre noi?

Intreb asta pentru ca sunt destule persoane – in BNR, de exemplu – care inteleg ca amanarea la plata a unor taxe si impozite nu reprezinta alocari bugetare, ci doar arierate in devenire sau esalonare purtatoare de dobanzi/majorari de intarziere. Deci, n-au cum sa fie luate in seama la calculul deficitului.

Si, ca efectul manipularii sa fie complet, o doamna binevoitoare, straina de intelegerea multor lucruri, dar bine vazuta de “elitele” dambovitene ca un vector de informare onest, perpetueaza minciuna. si preia intr-un newsletter aberatia cu “epidemia e cauza principala a deficitului”.

Va spun sincer…daca la fel e si prin alte domenii decat in cel economic…ne meritam soarta. Nimeni nu ne mai informeaza corect. Presa este in moarte clinica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole