De ce s-a oparit PNL pe Strainu si Rafila?

Sorin ROSCA STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
1118

In fiecare zi, PNL ofteaza. Iar reprezentantii de frunte ai acestui partid le bat obrazul unor specialisti de marca. Alexandru Rafila si Adrian Streinu-Cercel. Pe motiv ca acestia ar fi ales “ciuma rosie”. Sa se inscrie in PSD si sa mearga la parlamentare. Oare care este adevaratul motiv? Sa fie doar gelozia?

A iesit la rampa insusi Ludovic Orban. Mirandu-se si indignandu-se in gura mare ca cei doi oameni de stiinta ar fi ales o cale gresita. Iar ieri a sarit ca arsa si Raluca Turcan. Intrebandu-se cum vor sta in Parlament in aceeasi banca cei doi alaturi de alti doi. Parlamentarii PSD deveniti celebri dupa intamplarea din saormerie. Este firesc sa ne punem intrebarea daca PNL i-ar fi vrut pe cei doi in partidul lor sau daca i-ar fi vrut in afara oricarui partid. Si, in fine, la fel de firesc este sa ne intrebam daca nu care cumva explicatia este cu totul alta.

Adrian Streinu-Cercel a mai fost o data victima PNL. Imediat dupa ce, impreuna cu Gabriela Firea, a conceput un program de testare masiva a bucurestenilor, tocmai in scopul ca, in urma unei esantionari riguroase, sa poata estima situatia reala a infectarii si pericolele reale care pandesc Capitala. Ludovic Orban s-a opus atunci cu vehementa. Iar Streinu-Cercel a fost mazilit din functia pe care o avea in angrenajul bataliei impotriva pandemiei. Totul s-a intamplat practic peste noapte. Dupa care, prin presa aservita au inceput sa curga acuzatii impotriva savantului. si amenintarile cu declansarea unor anchete DNA. Pentru prezumtive fraude. A fost o tentativa, in parte reusita, de a-i murdari omului imaginea. De a-l compromite pe Cercel. Si de a compromite astfel, ceea ce pana la urma s-a si intamplat, proiectul pe care acesta l-a pus a cale cu Gabriela Firea. Acum, din nou, tunetele s-au dezlantuit. De data acesta si impotriva lui Alexandru Rafila. Pe care au incercat sa-l linseze in piata publica pentru ca, vezi Doamne, tatal sau, inainte ca Rafila sa se nasca, ar fi fost tortionar. Eu nu cred nici in ruptul capului ca este vorba de gelozie. Ca penelistii sufera pentru ca ar fi dorit si, iata, nu se poate, ca cei doi savanti sa vina in partidul lor. Mai degraba este vorba de altceva. De ceva mult mai grav.

Atat Cercel, cat si Rafila s-au aflat in epicentrul aparatului stiintific si politic care a facut o serie intreaga de estimari legate de pandemie si a luat deciziile pe care le-a luat. In masura in care guvernantii din motive de strategie politica au manipulat informatiile, manipuland implicit opinia publica, Cercel si Rafila nu aveau cum sa nu fie pusi la curent. Deci s-ar putea sa primim informatii cutremuratoare despre dedesubturile unei manipulari la nivel national. De altfel, primul semnal ni l-a transmis chiar Cercel. Acesta a afirmat ca lupta impotriva pandemiei a fost in ordine pana cand ea a inceput sa fie politizata. Ce inseamna asta? E logic sa ne gandim ca Ludovic Orban ne-a mintit cu cifrele. Ca atat el, cat si presedintele Klaus Iohannis ne-au livrat informatii false. In baza acestora, am inghitit cu undita cu tot ceea ce doreau ei. O deschidere de an scolar fara o pregatire corespunzatoare, care a condus la o adevarata catastrofa – tocmai de aceea astazi scolile s-au inchis – dar care in schimb au justificat necesitatea tinerii alegerilor locale. O alta catastrofa din perspectiva pandemiei. Este posibil ca, in continuare, sa fim mintiti la greu, pentru ca presedintele Klaus Iohannis tine mortis sa avem alegeri in decembrie, in ciuda faptului ca niciun partid politic cu exceptia PNL nu doreste acest lucru. Iar ca sa avem alegeri in decembrie, din nou numerele legate de pandemie trebuie tinute sub control. si modificate din pix asa cum doresc corifeii politicii de la Bucuresti. Iar daca cumva Rafila si Cercel se pregatesc sa vorbeasca si sa denunte public aceasta nenorocire, acum sau pe parcursul campaniei electorale, va fi o adevarata catastrofa pentru PNL. In schimb, socul poate fi atenuat daca cei doi sunt defaimati si compromisi prin fel de fel de scenarii false.

Sursa: Corectnews.com

1 comentariu la “De ce s-a oparit PNL pe Strainu si Rafila?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *