De ce nu aveti Covid?

Serban NICOLAE
“Luptatorii” cu belciug
974

Inca de la primele masuri ale guvernantilor legate de epidemia COVID19 am sustinut public (in special in Parlament!) ca sunt ilogice, superficiale si ineficiente. Am cerut un lucru simplu – regula numarului maxim de persoane intr-un spatiu inchis sa se stabileasca in functie de suprafata disponibila si de distanta minima intre persoane. Ca doar nu inseamna acelasi lucru 20 (sau 50) de persoane in “spatiu inchis” la Sala Polivalenta din Bucuresti sau intr-un birt satesc!

Am cerut si am facut propuneri concrete ca masurile de protectie sanitara sa permita continuarea activitatii atat in economie – ateliere, magazine, hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, cât si in privinta actelor de cultura sau recreative – spectacole, muzee, sport. De fiecare data mi s-a raspuns cu aroganta si agresivitate ca decidentii guvernamentali “stiu cel mai bine ce e de facut”.

Culmea, chiar cei interesati, in special patronii din zona HORECA isi exprimau, organizat si repetat, increderea in masurile guvernamentale. Chiar daca isi masurau zilnic pierderile si concedierile. Unii dintre ei ma contactau direct, ma incurajau sa le sustin interesele legitime si imi multumeau. Dar public…

Zeci de mii de angajati, cu copii de crescut, cu rate la banci, cu facturi la intretinere, cu parinti de ingrijit, au fost concediati sau trimisi in somaj tehnic. Pentru ce?

Actiunea daunatorilor Iohannis si Orban, impreuna cu restul clicii, se dovedeste a fi cea mai rea plaga pentru romani in 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole