Cum l-a executat Raed Arafat pe Klaus Iohannis

Sorin ROSCA STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
1868

La ultima conferinta de presa pe care a initiat-o, Klaus Iohannis a atras atentia asupra unui pericol major generat, de neincrederea in autoritati. In sensul ca neincrederea in masurile pe care le iau acestea, determina neconformarea cetatenilor la regulile sanitare. Si, implicit, genereaza escaladarea pandemiei. Iar ieri Raed Arafat a facut o declaratie aparent halucinanta. In sens contrar. Declarand ca autoritatile statului au pierdut razboiul cu coronavirusul. Ce inseamna asta? Care sunt consecintele?

Pierderea acestui razboi, in acceptiunea oficialului numarul unu in lupta cu pandemia, inseamna nici mai mult nici mai putin decat faptul ca autoritatile s-au predat. Cu alte cuvinte, ca au depus armele. Nu mai au ce face. Pandemia a scapat de sub control. Si, in prezent, se raspandește fara a mai putea fi stavilita. Este o declaratie de o gravitate extrema. Daca o facea un jurnalist sau un analist sau un om politic din opozitie, puteam sa spunem mai treaca mearga. Dar propozitia fatala ii apartine unuia dintre cei mai importanti oficiali ai statului, raspunzator direct de luarea tuturor masurilor adoptate impotriva raspandirii infectiei in masa. Si raspunzator și in ceea ce privește aplicarea riguroasa a acestora. Primul efect al afirmatiei lui Arafat este ca populatia inceteaza sa mai aiba incredere in masurile impuse de autoritati. Si, ca atare, nu le va mai respecta. Iar pandemia poate in aceste conditii sa creasca exponential.

Mai grav este ca probabil are dreptate. Arafat, nu Klaus Iohannis. In sensul ca raspandirea infectiei nu mai poate fi controlata. Este de multa vreme o raspandire de tip comunitar. In mod normal, un stat bine organizat si cu resurse suficiente ar fi avut posibilitatea sa identifice in permanenta toti contactii unei persoane infectate, pentru ca aceștia, la randul lor, sa fie carantinati si pusi sub observatie. Nu s-a intamplat acest lucru. De acum incolo, putem spune “Dumnezeu cu mila!”. Spunand adevarul, predandu-se literalmente, Raed Arafat l-a executat pe Klaus Iohannis.

Sursa: Corectnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *