Criza in PSD, in frigider si la gara

Cornel NISTORESCU
Am inceput sa inteleg de ce presedintele Romaniei n-a redactat si n-a initiat nici un proiect de tara. Nu stie si nu poate. Si nu-i pasa!
424

Ce bun ne-ar fi fost acum un guvern cu un proiect de tara! Adica directii de dezvoltare, mijloace, reforme, educatie subordonata proiectului si un plan pentru sistemul de sanatate care sa incerce un echilibru intre stat si privat, in asa fel incit omul de rind sa nu moara pe drumuri, iar cel bogat sa nu fie intretinut din cheltuielile publice.

Ce bun ne-ar fi fost un presedinte preocupat de o Romanie coerenta, nu de una dezbinata! Sarac cu duhul, el are o contributie la reducerea comunicarii politice numai la porniri primitive. Arestare, suspendare, disparitie si iar de la capat.

Si ce buna ne-ar fi fost o presa preocupata de dosarele importante ale societatii, nu de aventurile farfuzelor si de declaratiile facute pe holurile parlamentului sau pe la sediile partidelor.

Esecul motiunii PSD are cam aceleasi consecinte pe care le-ar fi avut in cazul in care motiunea ar fi trecut. Daca trecea, urma un dezastru si o jupuiala in PNL. Confuzia creata de caderea guvernului Orban in vreme de pandemie ar fi fost aproape la fel cu cea stirnita acum in principalul partid de Opozitie. Singura forta capabila sa se opuna improvizatiilor exasperante ale liberalilor era PSD-ul. Si, cind parea ca partidul celor multi se stabilizeaza, printr-o simpla miscare gresita, intra iar in deriva. Se poate sterge peniblilul situatiei de lipsa cvorum-ului prin ”exmatricularea” celor absenti? Dupa parerea mea, nu este decit o iluzie. PSD-ul ramine cu aceleasi probleme de personal si organizare. Gruparea oportunistilor cu preocupari sociale ramine neconvingatoare cita vreme foloseste politica numai pentru interesele personale.

Majorarile de pensii si salarii nu sunt decit anestezice si calmante pentru cei saraci, in vreme ce starea materiala a celor care conduc aceasta grupare politica se imbunatateste pe zi ce trece, indiferent de ce fel de criza este. Discurs de stinga cu apucaturi grosolane de dreapta. Daca am face o comparatie intre bunastarea generalilor din Politie, din SRI sau din SPP sau a marilor procurori si judecatori cu starea liderilor PSD, vom vedea ca diferentele sunt nesemnificative. Si liderii PSD-ului sunt la fel de baroni ca si vedetele PNL-ului sau ale SRI-ului si parchetelor.

In fapt, Romania este dominata de o casta omnipotenta, scutita de crize. Spectacolul confruntarii intre diverse grupari mafiote sau profesionale abia ecraneaza marile probleme ale populatiei, ale insitutiior si ale economiei.

Este convingator Marcel Ciolacu cind face urmatoarea afirmatie:

„Un nou record negativ – 60 de morti de COVID-19! Sectiile ATI gem de bolnavi, Romania a depasit China la numarul infectarilor. China!!! Toti tradatorii, toti fripturistii, toti combinagii care au tinut acest Guvern in viata pentru a prinde un nou mandat pe lista de traseisti a PNL sunt raspunzatori alaturi de PNL pentru acest dezastru! La fel si toate partidele care au girat coruptia, traseismul si prostia Guvernului PNL! Dezastrul este acum total! Cu economia pusa pe butuci, fara alocatii dublate, cu pensii marite in bataie de joc, sub rata inflatiei, si cu o harababura totala in ceea ce priveste inceperea scolilor.”

Nu cumva este o rabufnire de om incurcat de propriile promisiuni esuate? Nu cumva guvernul Orban este inca in fotoliile puterii pentru ca presedintele PSD a sustinut cindva instalarea sa? Nu cumva majorarea cu 40% a pensiior era o grenada pusa smechereste in geamantanul celor care se pregateau sa vina la putere? Adica o smecherie economico-financiara ca si celelalte gindite de Darius Valcov?

Este ”dezastru” in tara noastra? Putem vorbi de dezastru asa cum putem vorbi de succesele economiei anuntate de Vasile Florin Citu sau de performantele guvernului pomenite de Ludvic Orban sau de noua Coana Joitica. Nu cumva dezertarea de la cvorum vine si din introducerea grupului de navetisti si impostori dirijati de Dan Voiculescu intr-o alianta nesemnata (cu urme ai vechi) care, de fapt, ascunde doar sustinerea Antenei 3 pentru campaniile PSD?

De ce l-as crede pe Marcel Ciolacu atunci cind se plinge de situatia scolii? Doar pentru ca biata ministresa de la Educatie este de un penibil nemarginit? Ar propune Marcel Ciolacu pe cineva mai bun? O privire in urma pe lista cu numirile PSD la Educatie ne stirneste acelasi ris si aceeasi groaza!

A fost dat afara din PSD un deputat Dan Ciocan pentru ca a tradat. Nu stie Marcel Ciolacu cine sunt fratii Ciocan in judetul Olt? Atunci mai bine sa se lase de politica! Din moment ce Paul Stanescu (apropiatul fratilor Ciocan) este secretar general al PSD ar fi trebuit sa stie. Nu este nimic ticalos prin Olt si mai ales in zona Caracal de care fratii Ciocan sa fie straini.

Si atunci ce vrea Marcel Ciolacu? Putere cu orice pret sau curatenie cu orice pret?

Dupa cum arata acum ceata liberalilor inghesuita la din ce in ce mai putinele bidoane cu miere ale tarii noastre ne aflam in fata aceleiasi lumi impartita in doua tabere si diferentiata doar de initialele diferite.

Preluare de pe Cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole