La USR ticalosia este mare

Stefan Radu OPREA, senator
Vedem un esec in cazul liberalizarii pietelor de enegie si gaze
2293

La USR ticalosia este mare
Se lauda ca au avut solutii pentru sprijinirea IMM-urilor romanesti in lupta cu cresterea preturilor la energie si gaze
Haideti sa vedem propunerile facute de USR, votate sub forma de amendamente, la Senat.
„b) pentru toti operatorii economici consumatori finali:
i.exceptarea, in cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi, contributiei pentru cogenerare de inalta eficienta, accizei pentru primii 200 MWh consumati lunar.
ii.exceptarea, in cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii accizei pentru primii 500 MWh consumati lunar.
iii.aplicarea unei cote reduse a taxei pe valoarea adaugata de 5% asupra bazei de impozitare pentru furnizarea energiei electrice/gazelor naturale la clientii finali, prin derogare de la prevederile art. 291 alin. (1) si (3) din Legea nr 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare in cazul unui consum cuprins intre 0,1 – 500 MWh lunar.”
Ce „sustinere” consitenta pentru un IMM! Doar pentru primii 200 de MWh consumati lunar la energie electrica si 500 MWh la gaze.
In realitate, toate IMM-urile a caror proces de productie este energofag (constructii, depozite de frig, confectii metalice cu procese de zincare sau tratare s.a.) si pentru care costul energiei electrice si al gazelor au pondere mare in costul final al produsului finit NU ar fi fost protejate, pentru ca ar fi avut consumuri mai mari de 200 de MWh lunar la energie si 500 MWh lunar la gaze.
Asa judeca USR stramb, dar se lauda ca iau masuri drepte. Din pacate pentru romani „performanta” lor a fost dovedita la guvernare. A fost ZERO, iar efectele negative se vad inca.
P.S. amendamentele USR din forma legii adoptata de Senat au fost indreptate la Camera Deputatilor astfel incat toti operatorii economici sa beneficieze de sprijin indiferent de consumul lunar.

sursa: facebook Stefan Radu Oprea

1 comentariu la “La USR ticalosia este mare

  1. @ Sunteți de părere că partidele politice ar putea fi organizate pe categorii de vârstă pentru a reprezenta în parlament structura socială a populației, că de ideologii politice nu prea s-au defint ca voință politică exprimată a alegătorilor , ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole