Cat de mare este factura pe care o va plati Klaus Iohannis?

Sorin ROSCA-STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
830

Un savant recunoscut la nivel mondial, doctorul Rafila, care ne reprezinta la Organizatia Mondiala a Sanatatii, ne comunica un lucru deosebit de grav. Si anume ca presedintele Klaus Iohannis ne-a dezinformat atunci cand a afirmat ca s-a consultat cu specialistii din domeniu in legatura cu modul in care va fi organizata vaccinarea in masa a populatiei. In plus, vaccinul inca nu exista. La randul sau, Adrian Streinu-Cercel, o alta somitate in materie epidemiologica, avertizeaza asupra faptului ca autoritatile vor trebui sa raspunda pentru mortii pe care ii inregistram. In fine, avem si o informatie bomba venita din Statele Unite, conform careia numai un procent nesemnificativ dintre copii se contamineaza cu coronavirus. Sa punem cele de mai sus intr-o ecuatie simpla.

Acum devine si mai clar faptul ca presedintele Klaus Iohannis, initiind sedinte repetate la Cotroceni pe tema vaccinarii in masa a populatiei, a pus la cale o diversiune. Ne-a jucat tuturor o farsa. Ne-a oferit o tinta falsa. Pentru a ne concentra asupra uui subiect care nu are nicio legatura cu realitatile Romaniei de azi.

Pandemia a scapat totul de sub control de mai mult timp – am aratat de ce, au aratat si altii si nu mai are nicun rost sa insistam asupra acestei teme. Ca si pandemia, si economia a fost catastrofal gestionata de catre autoritati si niciuna dintre afirmatiile optimiste ale troicii alcatuite din presedinte prim-ministru si ministru de Finante nu s-a confirmat. Am fost mintiti fara rusine si la acest capitol. La fel am fost mintiti si in legatura cu scoala. Mai intai, cum ca deschiderea scolii ar fi fost pregatita in mod corespunzator, iar apoi ca functionarea acestora ar prezenta un pericol major pentru sanatatea populatiei. Planetele s-au aliniat foarte rau in cazul Romaniei. Iar cetatenii acestei tari vor plati extrem de scump factura. Dar, simultan, ar trebui sa plateasca factura si cei responsabili.

Pe site-ul CorectNews, am postat astazi un articol dupa opinia mea senzational. El sintetizeaza rezultatele unui studiu efectuat de una dintre cele mai prestigioase institutii sanitare din Statele Unite asupra modului in care pandemia ii loveste pe copii. Este un studiu efectuat dupa toate rigorile stiintifice. Conform concluziilor sale, copiii, cu rare exceptii, nu se infecteaza cu coronavirus. Dintre cei putini care se infecteaza, si mai putini sunt cei simptomatici si inca si mai putini fac forme severe. Numarul celor care decedeaza este absolut infim si toti copiii pierduti au avut comorbiditati extrem de severe. Prin urmare, statele care au incurajat functionarea in continuare a scolilor nu au gresit. Iar statele, foarte putine de altfel la numar, care au inchis scolile, au comis o grava eroare.

Presedintele Klaus Iohannis, tot pentru a ne aburi, ne-a comunicat in repetate randuri ca a lansat un amplu program, de fapt un proiect national, spune el, intitulat „Romania educata”. Despre ce Romanie educata mai vorbim? Despre o Romanie in care copiii nu au posibilitatea sa invete? Despre o Romanie in care copiii sunt discriminati, pentru ca cei mai mutil dintre ei, in conditiile in care scolile sunt inchise, nu au nici cea mai mica posibilitate de a-si continua studiile pe internet? Despre o Romanie in care copiii nici macar nu mai au posibilitatea sa socializeze? Despre o Romanie in care, fiindca scoala nu functioneaza, unul dintre parinti nu mai poate munci pentru a-si intretine familia si este obligat sa stea acasa?

Ieri am tratat acest subiect, iar doua dintre comentariile care mi-au fost trasmise mi-au retinut atentia. Foarte succint, in primul comentariu mi se atrage atentia, pe buna dreptate, asupra unui fenomen extrem de periculos. Sunt sute de mii de copii care au pierdut practic primii doi ani de scoala. Riscul ca acestia sa ramana analfabeti este urias. Pentru ca deprinderea de a invata zi de zi este insusita la sase si sapte ani. Daca lucrurile continua asa, vom avea nu doua, ci trei serii de analfabeti. Care mai tarziu vor deveni paria societatii. Iar incepand de la 18 ani, vor vota. In duminici ale orbului. A doua observatie este si ea interesanta si caracterizeaza si ea vremurile pe care le traim in „Romania educata”. Unii dascali, destul de multi, s-au naravit. In sensul ca le convine ca scolile sa ramana inchise. Mi se atrage atentia – si am avut posibilitatea sa verific acest lucru – ca sunt foarte multi dascali pentru care pandemia se transforma in El Dorado. Fiindca ei castiga si un salariu nemuncit de la scoala unde sunt incadrati, si mai castiga la greu si din meditatii. Acest fenomen este mai accentuat in cazul profesorilor care redau la clasele mari. Si pana la urma efectul este tot o grava discriminare a copiilor. Pentru ca beneficiarii meditatiilor nu pot fi decat copiii unor familii cat de cat instarite. Avocatul Poporului ce spune referitor la acest subiect?

Super grav este ca, in septembrie, scolile au fost mai putin pregatite decat oricand in trecut sa-si redeschida portile. Nici macar manualele nu au existat in totalitate. Ca sa nu mai vorbim despre tablete si alte dispozitive electronice. Sau ca sa nu mai vorbim si despre grupurile sanitare. Si asta in ciuda faptului ca se stia ca Romania se confrunta cu o pandemie. Fusese deja bulversat anul de invatamant anterior. Este normal ca, in aceste conditii, Guvernul s-a confruntat cu critici severe, inclusiv din partea asociatiilor scolarilor. Si atunci pur si simplu Executivul a pus coada intre picioare, a inchis scolile si a intors spatele invatamantului, mizand pe telescoala. Care s-a transformat practic intr-un invatamant prin telepatie pentru o mare parte dintre copiii Romaniei. Iar acum, un studiu stiintific si nenumarate opinii cat se poate de avizate ale specialistilor ne spun in ce eroare a cazut Guvernul Romaniei, depunand armele si inchizand pur si simplu scolile. La o scala mai mare, este aceeasi eroare ca cea vizand inchiderea, rand pe rand, a localitatilor.

sursa: Corectnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *