Casapitorul firmelor romanesti isi va continua treaba

Daniel ZAMFIR, senator
Obraznicul incompetent si mitomanul euforic
1812

Azi, Paralamentul Romaniei a asistat neputincios la alegerea de catre reprezentanti ai corporatilor, a celui care ar urma sa-i investigheze pentru practici comerciale incorecte, Bogdan Chiritoiu, ca presedinte al Consiliului Concurentei.
E singura institutie care pastreaza acest mecanism in care Parlamentul Romaniei nu are niciun rol, spre deosebire de BNR, CCR, ANRE, ASF, ANCOM, adica absolut toate institutiile de reglementare si control.
Desi exista in Parlament o noua lege, care a si trecut de CCR, prin care se stabileste procedura de numire a membrilor Consiliului Concurentei, similara celei prevazuta pentru institutiile enumerate mai sus, Coalitia #dedreapta ingroapa in Parlament aceasta lege si continua procedura de numire, acum, in baza OUG 23/2021, care mai introduce un articol extrem de pagubos: elimina limitarea mandatelor, asa cum prevedea Legea Concurentei 21/1996-maxim doua mandate de 5ani- tocmai ca sa-i permita lui Bogdan Chiritoiu, aflat deja de 13 ani in functie, sa obtina un nou mandat.
Practic, se creeaza un precedent extrem de daunator democratiei, de instalare pe viata a unor personaje in functii cheie, argumentandu-se experienta dobandita.
Maine, poate solicita si conducerea ANRE, ASF sau ANCOM acelasi lucru, invocandu-se experienta dobandita.
Ar mai fi de spus si ca procedura de numire a lui Chiritoiu a mers pe repede inainte, Guvernul emitand OUG 23/2021 fara a mai astepta motivarea CCR, care prin Decizia 58/2021 a declarat neconstitutional art. 18 alin. 3 din Legea 21/1996.
Ca sa strambi si mai rau o lege deja stramba, doar pentru a-l tine in functie pe Chiritoiu, ne arata ce interese apara, de fapt, cel care de-a lungul celor 13 ani a casapit majoritatea firmelor romanesti.
P.S. Chiritoiu e cel care a pus batista pe tambal la investigatia privind manipularea ROBOR-lui in care a fost implicat pana-n gat, Florin Citu.
QED.

Sursa: facebook Daniel Zamfir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole