Bombardierii finantelor Romaniei

Gelu DIACONU
Cand ipocrizia bate impostura
646

Dupa aproape doua luni de guvernare au aruncat in aer deficitul bugetar pe anul trecut la un neverosimil 4,6% din PIB si nominal 10 miliarde de euro. Stiti dvs.: mostenirea Al Capone, buget si evidenta duble, “vom face plangeri penale” si alte asemenea bazaconii.

Anul acesta, la doar 6 luni, realizeaza un deficit nemaiintalnit la etapa, aproape egal cu deficitul pe intregul an 2019: 4,17% din PIB si foarte aproape de aceleasi 10 miliarde de euro!!!

In toata aceasta perioada au mintit ordinar, insultand grav pana si inteligenta babuinilor: ii avem in buget/nu sunt bani de pensii/alocatii, vom face/nu putem face anticipate, avem crestere economica/nu avem crestere ci o relansare in V, am facut digitalizarea/reforma ANAF, facem investitii majore in infrastructura/e tara un santier, Iohannis ne-a adus 80 de miliarde de euro de la prietenii lui (cu masca) europeni, cu masuri dure am gestionat excelent criza Covid chiar daca am neglijat economia, bla, bla, bla!!!

In fapt:

-situatia finantelor publice este grava, cheltuielile sunt scapate practic de sub control iar veniturile bugetare scad constant;

-cu imprumuturi disperate se incearca sa se amane scadenta taierilor bugetare masive pana dupa alegeri;

-au cheltuit mai mult de un miliard de euro pentru masuri anti-Covid in mare parte drenati catre clientela liberala, fara nici cel mai mic efect in limitarea pandemiei;

-banii europeni promisi care sunt inca neaprobati si cu atat mai putin alocati, nu vor avea nici cel mai mic efect favorabil bugetar pana prin a doua jumatate a anului 2023.

Pentru cei spalati pe creier de propaganda le reamintesc ca guvernul Ponta in iunie 2015 avea un deficit de 0,5% din PIB si nominal sub un miliard de euro. Adica o situatie de zece ori mai buna!

Sigur, vorbim despre guvernul cu “coruptia ucide”, guvernul vinovat de Colectiv, presarat cu “penali” (ce conteaza ca erau fabricati la comanda!), cu doctorate dubioase, insuficient de “euro-atlantisti” si evident mult sub exigentele si statura noului presedinte care avea atunci sa fie ales.

Dragnistii m-au injurat cand le spuneam acum 2-3 ani ca duc tara de rapa si ca vor infunda puscaria. Incep sa cred cu tarie ca peste ceva timp guvernantii de azi vor avea aceeasi soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole