In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti

Gheorghe PIPEREA, avocat
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
340

In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti de state si banci centrale. Aceasta este suma cu care s-a redus puterea de cumparare a banilor. Salariile voastre sunt cu 20 de mii de miliarde de dolari mai putin valoroase.

Puteti cumpara marfuri si servicii cu 20 de mii de miliarde de dolari mai putine la acelasi volum de munca. Ganditi-va ce impact are aceasta reducere a puterii de cumparare asupra pensiilor si asupra veniturilor de subzistenta. Ganditi-va, in plus, ca aceste continente de bani furate de la voi se regasesc in conturile profitorilor pandemiei. Se numeste “redistribuirea injusta a bogatiei”, daca vreti sa povestiti nepotilor. In rest, aveti incredere in autoritati si stiinta oficiala (canonica). Sunt atat de …

PS Cele cinci companii IT care domina lumea (gugal, apal, feisbuc, amazon, maicrosoft) au o capitalizare bursiera cumulata de 9,1 trilioane. Tesla – un trilion, mai mult decat toate cele 15 mari grupuri clasice de producatori de automobile. Comparati – PIB- ul Germaniei, al Frantei si al Italiei, impreuna, este de doar 8,6 trilioane de dolari!

PPS Giga-fondurile de gestiune a actiunilor, Black Rock, Vanguard, State Street si Fidelity, care au pachete majore se actiuni in Big Tech, Finance si Pharma, stau cu cizma pe 220 de mii de miliarde de dolari. De o mie de ori PIB – up Romaniei. De 16 ori PIB-ul cumulat al tuturor celor 27 tari membre UE. De 10 ori PIB-ul SUA. Fiti calmi si increzatori in “stiinta” – e pentru siguranta voastra!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *