Atentie! La Cotroceni se joaca o noua cacealma

Sorin ROSCA-STANESCU
Caracatita Arafat
1492

Azi, la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis, in dubla sa calitate de regizor si actor, monteaza un nou spectacol. Pe teme de electricitate. Tema sedintei pe care a initiat-o o constituie instalatiile electrice din sectiile ATI. Cum sa nu mai ia ele foc? Iar domnul Klaus Iohannis va veni cu solutii. Care vor schimba radical modul in care vor functiona in viitor instalatiile electrice. Inca o lovitura mortala impotriva coronavirusului. Administrata de la Cotroceni.

Circul continua. Presedintele Klaus Iohannis iese din ce in ce mai des la rampa. In calitate de regizor si actor. Si, mai nou, de electrician sef. Ieri am aflat ca stam bine in materie de pandemie. Ca masurile adoptate de Guvern, desigur la indrumarea sa, si-au atins obiectivul. Ne-am stabilizat. In materie de numar de imbolnaviri si de numar de morti. Tot ce nu este in ordine vine din directia unor perosane, care se inversuneaza sa critice masurile adoptate de Guvern. Si sa conteste indicatiile sale pretioase. Sa semene cu alte cuvinte neincredere in sistem. Si, fireste, recunoaste cu modestie presedintele, nu toate lucrurile merg bine in sistem. Din vina PSD. Din vina „ciumei rosii”. Si asta chiar daca sistemul de sanatate a fost cel mai mult condus in ultimii 30 de ani de catre liberali.

Degeaba au condus liberalii Sanatatea, atata timp cat tot majoritatea PSD s-a aflat la butoane. Fix cum s-a intamplat si cu cele doua guverne ale sale. Cu Guvernul Ciolos si cu Guvernul Orban. Ele au fost legate de maini si de picioare. Atata timp cat in Parlament majoritatea a fost detinuta de PSD. Uneori stau si ma intreb de ce, in aceste conditii, Iohannis a mai insistat sa-si puna guvernele sale. Dar, in viitor, situatia va fi transata. Incepand de la partea electrica.

Pe ce se bazeaza presedintele Klaus Iohannis, atunci cand promite in mod insistent unei tari intregi, probabil si Uniunii Europene, ca lucrurile se vor schimba radical dupa alegerile din 6 decembrie? Conform ultimelor rezultate electorale, situatia pare echilibrata intre principalele doua partide politice. In sensul ca nici PSD, nici PNL nu au cum sa formeze singure un Guvern. Fara aliante solide. Care sa garanteze uneia dintre parti, pentru un interval rezonabil de timp, o majoritate in Parlament. Si, cu toate astea, presedintele o tine puia-gaia. PNL este bun. Ludovic Orban este bun. Premierul nu trebuie sa demisioneze. Indiferent de numarul de arsi. Indiferent care este numarul real de persoane contaminate in Romania. Si PNL va castiga. Si PNL va guverna. Cu o majoritate parlamentare solida. Pe ce se bazeaza Klaus Iohannis atunci cand repeta din ce in ce mai des si din ce in ce mai apasat asemenea lucruri? Pe ce se bazeaza el, in conditiile in care cele mai recente rezultate electorale nu ii confirma pronosticul? Si nici cercetarile de piata. Intrucat nu aduce niciun fel de argumente in acest sens, ma vad silit sa fac o afirmatie aparent hazardata. Si anume ca se bazeaza nu pe cine voteaza, ci pe cine va numara voturile. Sau se va face ca le va numara. La ultimele alegeri, in cateva laboratoare electorale, s-au facut experimente. La Bucuresti, la Brasov, la Timisoara si in alte parti. Experimentele au reusit. Cum ar fi daca ele ar fi extinse in 6 decembrie la scala nationala? Cum ar fi daca STS ar da marele tun? Nu cumva ar fi fix cum vrea presedintele Klaus Iohannis? Si cum spune ca se va intampla?

Ma intreb cat timp vom mai asista la hora incinsa de toate televiziunile si de site-urile de stiri de flasneta oferita zilnic, cam la aceeasi ora, de catre Grupul de Comunicare Strategica, a carui componenta continua sa ramana un mare mister? Cat timp ne vor mai fi servite cifrele false ale infectatilor? Cat va mai dura pana cand vom intelege, cu mic cu mare, ca amploarea pandemiei a scapat oricarui control? Ca testele oficiale, care nu mai sunt de multe zile centralizate asa cum trebuie, teste facute pe bani publici, la care se adauga teste facute pe bani privati, in clinici private, daca ar fi bine adunate, ne-ar releva un numar de zeci de ori mai mare de infectati decat cifrele oficiale? Si cand vom intelege in fine ca pe langa testele facute in clinici de stat sau in clinici particulare, se fac zilnic mult mai multe teste de catre cetateni, prin mijloace proprii, cu instrumente procurate direct de pe internet sau din farmacii si care nu sun niciunde raportate. Si, in fine, cand anume vom pricepe ca exista milioane de romani, care s-au contaminat cu coronavirus, avand simptome relativ usoare, care s-au tratat cum au stiut la ei acasa si care au scapat oricaror raportari. Si in fine cand vom intelege ca amploarea pandemiei va genera o explozie de cazuri grave, care vor coplesi literalmente spitalele? Vom intelege toate aceste lucruri abia dupa alegeri? Abia dupa ce domnul Klaus Iohannis se va vedea cu sacii in caruta? Si ce vom face atunci? Vom da vina pe „ciuma rosie”? Sau pe Guvernul Orban doi si jumatate? Care, intre timp, va deveni Guvernul Orban trei si jumatate?

sursa: Corectnews.com

1 comentariu la “Atentie! La Cotroceni se joaca o noua cacealma

  1. Cine este devina?. In primul rand rand, Guvernele care s-au perindat 30 de ani, in al doilea rand, turma de oi care a girat aceste guverne si derapajele acestora. Toti, cu „mic cu mare” (v-am citat), se plang pe retele de socializare, televiziuni, ziare, reviste, colturi de strada, dar nu ridica nimeni nici un deget. Nu inteleg de ce mai scrieti, de ce mai vorbiti, de ce va plangeti?. Nu ajuta la nimic, este prea tarziu pentru Romania, dar ar mai fi sperante pentru romani daca ei ar fi o natie unita, nu o populatie dezbinata. Diferenta este de la cer la pamant. Una este sa fii constient ca esti parte al acelei tari unde te-ai nascut si traiesti, alta este sa fii doar locuitor al acelei tari. Fiecare se intreaba: „Eu ce pot sa fac de unul singur?”, dar intrebarea si-o pun milioane de romani, atunci de ce nu se unesc sa faca ceva?. In legatura cu alegerile, stati linistiti, puteti sta si acasa, este acelas lucru, voturile din diaspora sunt deja stampilate, numarate si impachetate, rezultatul alegerilor este deja hotarat, cred ca este facuta si lista cu ministrii. Atata timp cat „turma” nu realizeaza pericolul „abatorului”, nu se va impotrivi stapanului. Pacat de tara, pacat de generatiile viitoare. Ati avut o tara bogata, ati girat vanzarea ei la straini, iar acum va oferiti viata pe tava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole