Alarma! Alarma! Alarma!

Cornel NISTORESCU
Am inceput sa inteleg de ce presedintele Romaniei n-a redactat si n-a initiat nici un proiect de tara. Nu stie si nu poate. Si nu-i pasa!
4918

Am inceput sa inteleg de ce presedintele Romaniei n-a redactat si n-a initiat nici un proiect de tara. Nu stie si nu poate. Si nu-i pasa!

Am inceput sa inteleg de ce proiectul sau cu ”Romania educata” s-a facut praf cu Monica Anisie. Nu-i pasa de cei tineri si nu poate concepe unul. Profesor mediocru, dintre cei care mor de plictiseala pe la jumatatea orei, inspector picotitor pe scaunul sefului de la invatamintul judetului Sibiu, el n-a facut niciodata o mare brinza. Nici jumatate din ordinele si indicatiile primite de la Bucuresti nu au prins radacini in orasul carantinat.

Am inceput sa inteleg ce inseamna proiectul ”Romania normala”. Este doar o uriasa pacaleala transformata in program politic.

Este normala cea care exista de la sine si pentru care nu trebuie sa faca misti un deget.

Este normal sa avem drumuri proaste!

Este normal ca resursele tarii sa fie luate pe mai nimic!

Este normal sa livram ingineri, programatori si medici mai ales tarilor dezvoltate care nu au suficienti.

Este normal sa ti se rupa in paispe de Constitutia Romaniei!

Este normal sa livram zeci si sute de mii de culegatori de capsuni, portocale si asparagus.

Este normal sa blochezi de unul singur o resedinta prezidentiala care papa din buget sute de mii de euro pe luna si apoi sa faci naveta pina la Sibiu, blocind saptaminal traficul, politistii si un grup mare de ofiteri.

Este normal sa se contrazica atunci cind are chef si sa nu-i pese atunci cind isi da cu stingul in dreptul.

Este normal ca s-a opintit sa trinteasca proiectul de lege cu aniversarea Tratatului de la Trianon. De ce sa aiba si romanii inca o data istorica de sarbatorit?

Este normal sa minimalizeze tot ce inseamna patriotism si tara pentru ca el mai are una de rezerva.

Am inceput sa inteleg de ce munceste din greu la demolarea oricarei opozitii politice. N-are chef de stat de vorba cu cei care au alte pareri. Mai bine ii distruge decit sa isi argumenteze deciziile.

Am inceput sa inteleg de ce face conferinte de presa din ce in ce mai des, fara sa aiba nimic de spus. Il cuprinde si pe el sindromul singuratatii dictatorului din romanele scriitorilor sud-americani.

Am inceput sa inteleg de ce criticile la adresa opozitiei sunt si ele schematice. Sunt imprumutate din limbajul altor incrincenati din istoria Europei.
Am inceput sa inteleg de ce tot acest ”Mircea, fa-te ca lucrezi!”. Simte si el nevoia de a fi vazut, iubit, admirat si acceptat. Este presedintele Romaniei. El crede ca functia ii da dreptul sa fie singurul cetatean roman care gindeste si vorbeste singur.

Cind se teme de o idee sau de o decizie pune repede pe ”recomandarea expertilor”. Expertii i-au recomandat sa minimalizeze Covid 19. Expertii i-au recomandat sa nu amine alegerile parlamentare! Toate expertizele arata ca ar putea sa scape castana!

Omul vrea puterea la modul grosier, la gramada. Sa faca un gest si masinariile statului sa se invirta. Adica sa execute, chiar daca din rotile unui asemenea mecanism nu rezulta decit o alta masinarie.

Am inceput sa inteleg ce vrea el, nu papitoii de liberali. A spus-o chiar Ben Oni Ardelean mai zilele trecute la o emisiune. Ei viseaza (si lucreaza in banda) la o majoritate parlamentara confortabila. Pe fond, care sa le permita orice aiureala, dar mai ales modificarea Constitutiei Romaniei! Imaginati-va singuri de ce!

Cum va arata tara noastra dupa modificarea Constitutiei? Ca dupa aplicarea proiectului de tara conceput de Klaus Iohannis, ca dupa punerea in practica a proiectului ”Romania educata”, ca dupa temerile de azi din ”Romania normala”, ca dupa combaterea cu succes a Pandemiei, operatiune condusa de guvernul meu si la ”recomandarea expertilor” (cum se numesc mai nou ideile fara cap si coada din mintea presedintelui!).

Le vreti? Chemati prietenii la vot si puneti stampila pe PNL!

Va temeti de ”Romania normala” a lui Klaus Iohannis pe care o traiti deja de sase ani? Nu mai aveti timp! Ati tocat trei anotimpuri (primavara, vara si toamna 2020) cu scenarii si presupuneri. Singura solutie este sa o luati din om in om, din vecin in vecin, din rudenie in rubedenie, din coleg in coleg si sa puneti de o mobilizare la vot. Numai asa pueti sa va aparati viata, familia si tot ce aveti.

Daca ”Romania normala” continua, tara noastra este intr-un mare pericol!

Aceasta‎ este parerea mea, azi, 22 noiembrie 2020, intr-un moment in care ma tem ca in 6 decembrie iarasi va veti vota nenorocirea!

Preluare de pe Cotidianul.ro

2 comentarii la “Alarma! Alarma! Alarma!

  1. ..asa mai merje..din pacate mobiliare oamenilor care sa bata masina de vot este slaba..eu asta as vrea ; sa se intensifice controlul la numaratoarea voturilor ..si supravegheate masinile /masina de numarare voturi..Sunt in sstare de orice nemernicie …cum au demonstrato de fiecare data ..

  2. Eu cred ca romanii au realizat dezastrul in care ne-a afundat ridicarea lui Iohannis si a „partidului meu” (ilegal plasat),la rangul de administratori ai tarii. Cred ca vom fi capabili sa intoarcem cursul istoriei in favoarea noastra,aruncind la cosul de gunoi mizeriile !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole