A venit momentul

Nicolae CIUCA, premier

sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca

162

Investitiile au devenit o componenta mai importanta decat consumul, in alcatuirea bugetului de stat si in cresterea economiei.

Potrivit indicatorilor de profil, in trimestrul al treilea al anului trecut, investitiile au contribuit cu 3,8% in cresterea PIB, iar consumul – cu 2,5%. Dincolo de aceste cifre, situatia se poate observa mergand prin tara si privind cum constructiile industriale, comerciale ori rezidentiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de munca. La aceste investitii private se adauga cele guvernamentale si fondurile europene, care aduc constant imbunatatiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrazi si cai ferate, pana la spitale si scoli.
A venit momentul ca Romania sa se comporte ca o tara care isi merita locul in organizatii ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD. Acum, investitiile devin locomotiva cresterii economice, iar asta arata ca Romania a devenit interesanta pentru investitorii internationali, care ne vad ca pe o piata performanta, profitabila si stabila. Trecerea de la o economie bazata pe consum la una bazata pe investitii este una dintre cele mai importante realizari ale guvernului pe care il conduc.

sursa: facebook Nicolae Ciuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole