ECONOMIA ROMANIEI – Cum a reactionat Florin Citu cand a primit vestea: ”Foarte important pentru romani”

6046

Premierul Florin Citu jubileaza dupa ce Institutul National de Statistica a anuntat ca in trimestrul I 2021 investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 20356,6 milioane lei, in crestere cu 9,9%, comparativ cu trimestrul I 2020.

Potrivit INS, in trimestrul I 2021, comparativ cu trimestrul I 2020, investitiile nete realizate in economia nationala au crescut cu 9,9%, crestere inregistrata la toate elementele de structura: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 18,1%, lucrari de constructii noi cu 6,5% si la alte cheltuieli cu 1,0%.


La scurt timp dupa publicarea cifrelor, Florin Citu a postat un mesaj laudativ la adresa sa pe Facebook:

“Vesti extraordinare din economie!
Investitiile NETE in economie cresc cu aproximativ 10%.
Foarte important pentru romani.
Aceste investitii reprezinta un indicator care arata increderea antreprenorilor, a investitorilor si a multinationalelor in guvernul pe care il conduc.
Investitiile nete reprezinta, printre altele, cheltuielile destinate crearii de NOI mijloace fixe, precum si dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente.
Mai simplu, se creeaza o capacitate mai mare de productie pentru ca se estimeaza o economie mai mare cu o cerere mai mare si o putere de cumparare mai mare. Crestere economica de care vor beneficia toti romanii.
Continuam in acest ritm si depasim cele mai optimiste estimari de crestere economica”.

2 comentarii la “ECONOMIA ROMANIEI – Cum a reactionat Florin Citu cand a primit vestea: ”Foarte important pentru romani”

  1. Da, bine: și-au luat ăia mai multe limuzine, rețeaua Schweighofer și-a mai luat camioane… PLUS 2,3% mijloace de transport!
    În rest? Păi să vedem ce zice INS:
    – Lucrări de construcţii noi – MAI PUȚIN cu 1,4%,
    – Alte cheltuieli – MAI PUȚIN cu 0,9%…
    Bravo, meseriașule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole