CONTRAATAC PE LEGEA CARANTINEI – Adoptata aproape cu unanimitate de Parlament, Legea privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic poate pica la CCR (Document)

2323

Exista sanse ca “Legea privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic”, mai cunoscuta sub denumirea de “Legea carantinei”, sa nu intre in vigoare. Totul depinde insa de Avocatul Poporului si de Curtea Constitutionala.

Avocatul Gheorghe Piperea (foto 2) a formulat, in 17 iulie 2020, un memoriu catre Avocatul Poporului (vezi facsimil), prin care cere acestei institutii sa sesizeze CCR in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate a priori a controversatei legi, inainte de promulgarea ei de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa ce actul normativ a fost votat aproape in unanimitate de Parlamentul Romaniei. In memoriul adresat catre Avocatul Poporului, Piperea prezinta patru motive de neconstitutionalitate extrinsesca si opt motive de neconstitutionalitate intrinseca.

Concret, avocatul Gheorghe Piperea acuza urmatoarele:

-Forma legii, asa cum a fost adoptata, incalca principiul separatiei puterilor in stat, intrucat initiativa legislativa a apartinut guvernului, dar legea a fost aproape in intregime modificata in Parlament, ceea ce a determinat un inadmisibil clivaj intre initiativa legislativa guvernamentala si cea parlamentara. Practic, Parlamentul a substituit guvernul in privinta acestei legi, proiectul guvernului fiind rejectat, in favoarea unei forme a legii care provine aproape in intregime din initiative parlamentare. Ceea ce a putut modifica proiectul guvernului “in proportie de 90%” (conform declaratiei publice a presedintelui interminar al Senatului) nu este o simpla adunatura de amendamente, ci o initiativa legislativa parlamentara care a substituit in mod neconstitutional initiativa guvernului.

-Legea criticata a introdus notiunea de “persoana suspecta” de a fi infectata cu un agent patogen, “calitate” pe care o capatata pentru simplul fapt ca provine dintr-o zona cu epidemie sau pentru ca a intrat in contact cu o persoana infectata. Or, notiunea normativa de “suspect” are o conotatie procesual-penala, desemnand o persoana care poate sa fie sau nu vinovata de savarsirea unei fapte penale, dar care este banuita de ceva penal de catre organele de cercetare penala. Practic, legea criticata introduce o notiune penala in chestiuni de sanatate publica, facand ca suspiciunea, banuiala, sa fie extinsa si mentinuta pe termen indefinit la orice persoana, care “provine” dintr-o zona cu risc sau a luat contact cu un “infectat”. In afara de faptul ca, etimologic, apelativul utilizat in lege pune un stigmat pe fruntea oricui, acesta este si discriminatoriu, putand determina grave segregari sociale pe criterii de boala banuita. Grav este ca acest apelativ este lasat la latitudinea unor functionari din directiile de sanatate publica (de cele mai multe ori acesti functionar nefiind nici macar medici). Suspectul din procedura penala are mai multe garantii (asupra acestei “calitati” se pronunta un magistrat) si mai mute libertati decat suspectul de infectare.

Este esential de subliniat ca “persoana suspecta” poate fi o persoana cu evidente semne de boala (oricare, nu numai cea suspectata), o persoana care nu are semne de boala (asimptomatic), deci nu sufera de nimic, sau o persoana perfect sanatoasa. Imprecizia legii este evidenta si generatoare de abuzuri, dar nimic nu justifica, nici macar un buget generos alocat sistemului sanitar, internarea medicala fortata, carantinarea sau izolarea unui om sanatos, care nu poate infecta pe nimeni, dar se poate infecta cu microbi instraspitalicesti.

-Legea criticata inlocuieste dreptul la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, prevazut in art. 47 alin.2 din Constitutie, cu obligatia de a fi sanatos. Orice simptom de gripa sau de raceala poate fi usor confundat de functionarii de la DSP cu covid-19. Aceasta confuzie a fost facuta chiar de presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis, care a declarat despre covid-19 ca este “o simpla raceala”. Declaratia este publica, fiind data in ziua de 27 februarie 2020. Se poate presupune ca, atunci cand a facut aceasta declaratie, presedintele se consultase deja cu specialistii in epidemii si virusuri. Din aceasta perspectiva, este evident ca nu ne putem ascunde de autoritatile medicale daca avem franturi de simptome de boala contagioasa – stranut, tuse, tremurat de frig. Pentru a nu fi reclamati la 112, suntem obligati sa fim sanatosi de acum incolo.

In mod evident, o asemenea societate a fricii si a distantei fizice, a suspiciunii si a delatiunii, nu este o societate democratica. De vreme ce legea criticata determina caderea pe panta fatala a dictaturii pe temeiuri de frica, este incalcat art. 1 alin.3 din Constitutie, conform caruia Romania este “stat de drept, democratic si social”.

-Legea introduce conceptul de “grup populational”, definit ca grup de persoane care prezinta una sau mai multe caracteristici comune. Acest concept este similar cu termenii juridici utilizati in legislatia nazista. Caracteristicile comune pot fi rasa, culoarea pielii, dizabilitatea, profesia, lipsa averii, lipsa posibilitatii de a munci, lipsa asigurarii medicale etc. Or, acest concept abominabil face legea anti-constitutionala din start, incalcand principiile statului de drept si principiul non-discriminarii.

In plus, conceptul de “grup populational”, care ar putea contine “persoane suspecte”, antreneaza responsabilitatea colectiva pentru suspiciunile la adresa unor indivizi, precum si detentia medicala pentru nesansa de a fi inclus intr-un astfel de grup de “risc”. Medicii, asistentii, politistii care fac vizite detinutilor medicali, jandarmii care escorteaza dubele cu asemenea detinuti, avocatii si magistratii din palatele de justitie, functionarii publici care lucreaza permanent cu publicul, toti pot fi membri ai acestor nedorite grupuri populationale si, deci, „persoane suspecte”.

Iar cel care desemneaza grupurile populationale este, desigur, “comandantul actiunii”, prin ordin executoriu imediat si cvasi-inatacabil in justitie.

-In fine, legea este viciata din punct de vedere constitutional si pentru ca impune adevarate sanctiuni, mergand pana la privare de libertate, in baza unor simple suspiciuni ale unor functionari ai aparatului sanitar birocratic. A se observa ca legea utilizeaza obsesiv cuvantul “liberare” pentru persoanele suspecte, in loc sa utilizeze termenul corect din punct de vedere medical si etimologic de “externare”, ceea ce accentueaza caracterul sau represiv.

Prezentam memoriul avocatului Gheorghe Piperea prin care cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR fata de neconstitutionalitatea “Legii carantinei”:

8 comentarii la “CONTRAATAC PE LEGEA CARANTINEI – Adoptata aproape cu unanimitate de Parlament, Legea privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic poate pica la CCR (Document)

 1. TREZITI-VA ROMANI !. Libertatea voastra este la dispozitia acestor nazisti. Aparati-va drepturile si libertatea, doar asta va mai ramas in tara. Am vazut azi o declaratie din 2016 a unui medic (???) din haita lui Ciolos, care intro conferinta pe tema vaccinari, afirma nici mai mult nici mai putin: ” Copiii nu sunt a parintilor, sunt ai nostri, ai tuturor”. Te cutremura astfel de declaratii ale unor descreierati, bolnavi psihic, pleava societati. Acestia ar trebui internati definitiv.

 2. Măi oameni buni care mai gândiți limpede , afară în stradă !
  Până nu ne punem acțiuni drastice nu vom scăpa de asemenea jigodii.
  Trebuie reacționat împotriva celor care vor semna actele pentru internarea forțată precum și a celor care o execută.
  Din păcate nu mai este loc de întors.
  Conspirațiile au devenit realitate.

 3. Hitleristul a promulgat legea nazista. Cu viteza fulgerului promulga totul impotriva poporului, si dureaza luni de zile daca nu este lege nazista, sau o contesta la CCR. . Cum il mai suporta pamantul pe acest impostor?. Asa sa ii ajute D-zeu , cat bine face pentru poporul roman.

 4. „Ludovic Orban anunță că se caută soluții pentru suplimentarea locurilor din secțiile de ATI: Una dintre variante – reînchiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID”
  Raed Arafat: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au locuri”.
  Voi gunoaie, vorbiti de manipulare, conspiratii?. Pai lumea este copil mic in materie de manipulare pe langa voi. Ce vreti sa acoperiti?. Genocidul cu bolnavii cronici pe care i-ati condamnat la moarte?. Cititi postarile de acum 2 luni cand v-am scris scenariul vostru criminal, ca veti prelungi tot anul starea de „apocalipsa”, pana scapati de bolnavi cronici, sa nu fiti condamnati pentru genocid. Acum va folositi de ei, ajung in ultima faza la spitale, sunteti obligati sa ii primiti, ajung direct la ATI, si ii bagati la „pozitivi”. Este normal sa creasca nr la ATI, si inclusiv si decedati. Nu puneti vina pe popor, vinovati sunteti voi, manipuland populatia.

 5. Prof. Alberto Zangrillo, medic primar de anestezie și terapie intensivă la Spitalul San Raffaele din Milano și prorector al Universității Vita-Salute San Raffaele:
  „Nimeni nu mai moare în Italia de COVID-19 de cel puțin două luni. Dar lumea continuă să moară de patologii care au fost lăsate în seama sorţii, care au fost ignorate. În aceste momente la Urgenţa din zona metropolitană din Milano este plin de bolnavi cu patologii cronice dar care au fost neîngrijite din cauza urgenţei virusului şi care acum s-au agravat pentru că necesita de intervenţii uneori urgente şi acum e prea tîrziu. Mă refer la infarcturi, la pancreatite, tumori, etc. Deci continuă să se moară, dar nu de Covid. Eu am spus că virusul nu mai este în stare, din fericire, să producă o boală gravă”.
  In urma cu 2 luni comentam ca aceste gunoaie de guvernanti vor profita de bolnavi cronici pentru a anunta APOCALIPSA covid, pentru a ingenunchea definitiv poporul, si de al tine sub teroare.

 6. Nu astept ca oameni fara cultura, fara educatie si fara mijloace de informare sa realizeze planul diabolic pus in aplicare „pas cu pas”, de acest dictator, si sleacta lui de descreierati. Nu trebuie sa fii geniu ca sa pui cap la cap toata AGENDA dictatorului pentru Romania (doar numele a mai ramas din ea). Ce au implementat ati VAZUT: dotarea politiei, armatei, SRI, SIE, urmeaza sa fie resuscitata structura doi si un sfert, imprumuturi de 100 MILIARDE in 6 luni, deschiderea de mii de firme noi pentru clientela PNL, contracte de achizitii cu dedicatie de miliarde din banii bugetului, contracte cu dedicatii pentru infrastructura pentru urmatori 10 ani (banii au iesit din buget, iar lucrarile, cand va zbura porcul. Ati SIMTIT: prabusirea firmelor romanesti, legi impotriva poporului roman. Veti SIMTI: frica, groaza, foamete, frig, disperare, neputinta…dar, indolenta poporului, tradarea poporului de catre clasa politica, sunt consecintele dezastrului.

 7. „Binele si sanatatea populatiei” propagata de gunoaiele de „specialisti”, guvernanti si media aservita sistemului nazist, este taman invers. Binele propagat este supunerea poporului, iar sanatatea este selectia. Prima faza a AGENDEI a fost carantina totala 2 luni(slabirea imunitati),dupa carantina, din 2 in 2 saptamani relaxare partiala, propagarea frici si panica, cu cresterea nr de „infectati”. In AGENDA figureaza invinovatirea permanenta a populatiei pentru cresterea nr de infectati din cauza nerespectari directivelor „autoritatilor”, si incitarea populatiei de a nu se supune, pentru ca „specialistii” sa propuna noi masuri de restrictie, punandu-se vina tot pe populatie. Asta este faza a doua, cu care de fapt, v-au pus in garda”. Asta va dura 6 luni. In faza a doua trebuie sa se mareasca nr de decese si „infectati” 1000000 (august-noiembrie). Tot in AGENDA este indicat sa se foloseasca bolnavi cronici, persoane cu dezabilitati. Nu intamplator au fost lasati netratati.

 8. Cineva a pus problema, sau se intreaba, de ce in distrugerea, pardon, lansarea economiei au fost prevazute 40 de scoli cu internate, cantina…?. Eu mi-am pus intrebarea, si raspunsul este simplu: In faza a doua din AGENDA sunt vizati bolnavii cronici care sunt bunicii si parintii vostri, si cand ei „dispar” nu veti avea la cine sa mai lasati copiii, si „autoritatile” s-au „ingrijit” sa va dea o mana de ajutor cu aceste scoli. Daca erau numai cu, cantine, nu comentam, dar sunt si cu…internate. Poate va scapat acest „lucru bine facut”, vorba dictatorului, cum de altfel va scapa foarte multe. Desi cred ca nu sunt scapari, doar lipsa de informare a populatiei, iar cei responsabili cu AGENDA, au tot interesul sa dezinformeze intr-un mod criminal populatia. Daca nu stiati va spun ca cei numiti pentru implementarea AGENDEI, sunt, si vor fi protejati. Pot trece si peste cadavre, din moment ce vi s-au suprimat drepturile si libertatile prin lege. D-zeu cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole