CINCI INDICII CA BITCOIN E IN PRAGUL UNUI NOU RALIU – Criptomoneda revine pe plus dupa ce atacul cibernetic din SUA a lovit puternic dolarul american

Pretul Bitcoin (BTC) a crescut luni, 10 mai, la 59.500 de dolari, dupa ce atacul cibernetic care a lovit cea mai mare conducta de combustibil din SUA a afectat, consecutiv, dolarul american. Criptomoneda se lupta din nou sa depaseasca pragul de rezistenta de 60.000 de dolari, iar jurnalistii de la Cointelegraph prezinta cinci indicii ca Bitcoin va atinge in curand un nou maxim istoric.
Dupa un weekend promitator, dar modest, Bitcoin da semne de revenire la inceputul saptamanii. Atacul cibernetic de tip ransomware a lovit cea mai mare conducta de combustibil din Statele Unite ale Americii a impins preturile petrolului la maximuri de trei ani inainte ca piata sa se calmeze. In acelasi timp, Bitcoin a crescut pe fondul slabiciunii dolarului american.
Avand in vedere puterea tehnologiei de baza a BTC si cererea cumparatorilor, „taurii Bitcoin” ar putea avea motive de sarbatoare in urmatoarele cateva zile, scrie cointelegraph.com.
Iata cele cinci indicii ale unui nou „raliu” Bitcoin:
1. Dolarul a scazut in urma atacului cibernetic asupra celei mai mari conducte de petrol din SUA
Administratia Biden a emis luni, 10 mai, o decizie de urgenta pentru 18 state americane dupa ce un atac cibernetic de tip ransomware a lovit cea mai mare conducta de combustibil din tara. Hackerii cer rascumparare pentru a debloca sistemul informatic.
Oleoductul, care transporta 2,5 milioane de barili pe zi, asigura 45% din aprovizionarea cu motorina, benzina si kerosen a Coastei de Est a SUA. Din cauza atacului a trebuit inchisa initial intreaga retea, imensa, de conducte.
Marti, 11 mai, autoritatile au anuntat ca reteaua de conducte ramane inchisa pana la finalul saptamanii. Pietele au fost puternic influenate de atacul ransomware din Statele Unite, care a impins preturile petrolului la maximuri de trei ani inainte ca piata sa se calmeze.
„Aceasta intrerupere a distributiei benzinei rafinate si a combustibilului pentru avioane subliniaza vulnerabilitatea infrastructurii noastre critice nationale in spatiul cibernetic si necesitatea unor sisteme de aparare eficiente impotriva atacurilor cibernetice”, transmite Bloomberg, preluand o declaratie guvernamentala.
Dolarul a suferit pe masura ce atacul a lovit, indicele valutar al dolarului SUA (DXY) scazand brusc intr-o miscare care a declansat cresterea Bitcoin dincolo de pragul de 58.000 de dolari.
Marti insa, cu conducta inca inchisa, Bitcoin a scazut spre pragul de 55.000 de dolari, o data cu usoara revenire a dolarului american. Este de urmarit corelatia inversa dintre pretul Bitcoin si DXY si Bitcoincare insa a devenit mai imprevizibila in acest an, comenteaza jurnalistii de la cointelegraph.
2. Rata de hash a atins maxime istorice si creste dificultatie de minare
Toate sistemele merg pentru Bitcoin – cel putin cand vine vorba de elementele fundamentale ale retelei. Dupa scaderea brusca a ratei de hash luna trecuta – legata de problemene minerilor din China – puterea retelei si performanta preturilor asociate s-au recuperat ferm.
Procesul a fost deja evident saptamana trecuta, comentatorii observand ca impactul negativ al evenimentului a fost amortizat de intreaga retea Bitcoin.
Acum, insa, prognozele reflecta interesul si concurenta fara precedent dintre mineri, impreuna cu un angajament ferm fata de viitorul retelei.
Potrivit datelor din resursa de monitorizare in lant Blockchain.com, rata de hash este acum la noi maxime istorice, cu media de sapte zile trecand de la 131 exahashes (EH) pe secunda pe 25 aprilie la 177 EH / sec incepand de luni.
Cresterea preconizata a dificultatii de minare este cea mai mare din iunie 2020. Daca vechiul adagiu „pretul urmeaza rata de hash” se dovedeste a fi la fel de valabil astazi ca si anterior, hodlerii Bitcoin ar putea simti avantajele de pret in urmatoarele saptamani.
3. Investitorii cauta sa declanseze un efect de „trambulina” care sa propulseze BTC peste pragul de 60.000 de dolari
In ceea ce priveste avantajele preturilor, investitorii cauta in aceasta saptamana sa declanseze un efect de „trambulina” in actiunea la preturi spot BTC, care ar putea duce la depasitea pragului de 60.000 de dolari.
Luni, traderul Crypto Ed a declarat ca Bitcoin este la un pas de a depasi acest prag.
„Planul BTC pentru astazi: corectie mai mica dupa 5000 de euro in sus. Acesta este un semnal pentru un nou raliu catre 62k si apoi 68k. Zona potentiala de salt este 58100-58200 de dolari”, a comentat traderul Crypto Ed pe Twitter prezentand de o diagrama de proiectie a evolutiei pretului.
Lupta pentru pragul de rezistenta finala in apropierea maximului istoric de 64.500 de dolari se desfasoara de cateva saptamani, insa fiecare incercare de a il depasi se incheie cu o scadere a preturilor.
4. Surpriza Ethereum, care a atins un nou maxim istoric de 4.000 de dolari, poate functiona ca „vant in panze” pentru Bitcoin
Este posibil ca Bitcoin sa astepte ca frenezia altcoins (condusa de Ethereum care a atins un nou maxim istoric de 4000 de dolari la inceputul acestei saptamani) sa se „calmeze” pentru a ataca la randul sau noi maxime de pret. „Surpriza” ETH / USD a confirmat previziunile comerciantilor cu privire la un nou atac al pragului de 5.000 de dolari.
Condusa de raliul Ethereum (ETH), piata cripto a inregistrat luni, 10 mai, cresteri pentru majoritatea criptomonedelor cu capitalizare mare, dupa performante mixte in weekend.

Castigurile cele mai mari ale altcoin-urilor s-au vazut dincolo de simpla crestere a pretului. Conform datelor din resursa analitica CoinMarketCap, cota globala a Ethereum din capitalizarea pietei criptomonedelor se ridica acum la 19,1%.
Acea capitalizare de piata a depasit 2,5 trilioane de dolari luni, in timp ce cota Bitcoin a scazut din ce in ce mai aproape de 40%.
Cu ETH / USD in crestere cu 31% intr-o saptamana, alte monede au inceput sa-si copieze succesul. Cardano (ADA) si-a egalat castigurile, in timp ce Litecoin (LTC) si Bitcoin Cash (BCH) au atins ambele rezultate de aproape 50% pe saptamana.
5. Investitorii puternici isi sporesc pozitiile in Bitcoin
In timp ce toate celelalte criptomonede (altcoins) cresc pe fondul unei frenezii de tranzactionare, continua un transfer lent, dar constant al bogatiei Bitcoin de la mainile slabe la cele puternice, spune statisticianul popular Willy Woo.
Analizand datele la sfarsitul saptamanii trecute, Woo a subliniat ca raliul Bitcoin din acest an este diferit de restul – deoarece „mainile speculative” nu pastreaza mult criptomoneda, iar hodlerii experimentati cumpara pe fondul acestei slabiciuni la preturi mai mari ca niciodata.
„Acest ciclu este diferit; miscarea criptomonedelor catre detinatorii puternici este fara precedent ”, a rezumat el alaturi de datele din resursa de monitorizare pe lant Glassnode.
Dupa cum a raportat Cointelegraph, tendinta a caracterizat diferite faze ale anului 2021 cand vine vorba de pretul BTC.