BOGATII PLANETEI AU DEVENIT SI MAI BOGATI – Averile celor mai instariti oameni din lume au crescut in timpul pandemiei cu un total de 565 miliarde dolari. Surpriza in cazul lui Bill Gates si Warren Buffett

1711

sursa foto: Inc.com

Pandemia de coronavirus nu a insemnat un dezastru economic pentru toata lumea. Dimpotriva: chiar daca numeroase persoane si-au vazut amenintate siguranta zilei de maine, bogatii planetei au devenit si mai bogati. Mai jos puteti citi un studiu in acest sens, care vine cu o surpriza legata de doi dintre cei mai longevivi ocupanti ai topului averilor la nivel planetar – Bill Gates (foto dreapta) si Warren Buffett (foto stanga).

In vremuri tulburi din punct de vedere sanitar si mai ales financiar, multi americani au ramas fara locuri de munca sau au fost trecuti fortat in somaj tehnic (statisticile arata ca doar intr-o saptamana 1,9 milioane de americani si-au depus dosarele pentru somaj). Totusi, unii dintre co-nationalii lor mai norocosi de fel s-au imbogatit, sfidand parca orice urma de pandemie si de virus. Pe cale de consecinta, averile lor au crescut considerabil, cu peste 500 de miliarde de dolari, mai precis valoarea a 42,6 milioane de dosare pentru somaj, potrivit anuntului facut de catre Biroul Statisticilor Muncii, din 4 iunie 2020. Astfel incat, incepand cu 18 martie si terminand cu 4 iunie (adica timp de 11 saptamani), putem sa vorbim despre un castig de peste 19,15%. Pentru exactitate, cifrele citate de think tankul american Institute for Policy Studies arata ca averea miliardarilor americani, per total, in intervalul de mai sus, a crescut cu 565 de miliarde de dolari.

Mai jos va prezentam cele mai semnificative avansuri ale averilor individuale, intr-o perioada de doar 11 sapamani, a unor celebri miliardari americani:

Jeff Bezos – averea i-a crescut cu 36,2 miliarde de dolari
Mark Zuckerberg – avans de 30,1 miliarde dolari
Elon Musk – spor de 14,1 miliarde dolari
Sergey Brin – s-a imbogatit cu 13,9 miliarde dolari
Larry Page – 13,7 miliarde dolari
Steve Ballmer – 13,3 miliarde dolari
MacKenzie Bezos – 12,6 miliarde dolari
Michael Bloomberg – 12,1 miliarde dolari
Bill Gates – 11,8 miliarde dolari
Phil Knight – 11,6 miliarde dolari
Larry Ellison – 8,5 miliarde dolari
Warren Buffett – 7,7 miliarde dolari
Michael Dell – 7,6 miliarde dolari
Sheldon Adelson – 6,1 miliarde dolari

Dupa cum vedeti mai sus, Bill Gates si Warren Buffett au fost cu mult depasiti de oameni de afaceri imbogatiti mult mai recent decat cei doi.

La o analiza nu foarte minutioasa, observam ca in timp ce americani obisnuiti se confrunta cu pierderea slujbelor (poate chiar locuri unde au muncit o viata), cu o scadere drastica a economiilor, cu boli necrutatoare si chiar cu decese, averile miliardarilor se accelereaza intr-un ritm galopant.

1 comentariu la “BOGATII PLANETEI AU DEVENIT SI MAI BOGATI – Averile celor mai instariti oameni din lume au crescut in timpul pandemiei cu un total de 565 miliarde dolari. Surpriza in cazul lui Bill Gates si Warren Buffett

 1. Felicitări pentru acești domni inteligenți!
  Mi se pare absolut normal și just.
  Cu toată clefăiala așa-zișilor moraliști ratați de trei lei jum’ate duzina, conform selecției naturaleeste exact așa: specimenele cele mai evoluate în general domină pitecantropii, și cum sunt atâția dobitoci cu creierul neted care pun botul, sclavii nu lipsesc.
  Care nu ar face la fel dacă ar putea să ajungă în vârful piramidei? Hai, bă, ridică laba de maimuță să te văz!
  Dacă prostimea se lasă dusă cu preșul ca gunoiul, ce vină au cei deștepți?
  Să le dea Dumnezeu sănătate, cei ca ei împing umanitatea înainte și merită să se pișe pe noi toți, dacă suntem o rasă reziduală, imbecilizată de telenovele, alcool, și droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole