BANI DE LA STAT SI SALARIU DACA TE ANGAJEZI – Iata cine ii primeste

684
reducere timp de munca

Banii dati de stat ii vor ajuta pe asistatii social sa se angajeze si sa primeasca o parte din ajutorul social chiar in timpul in care muncesc si primesc si salariu, anunta ministrul Investitiilor, Cristian Ghinea.
Este vorba de venitul minim de incluziune.
Potrivit lui Ghinea, oamenii vor putea avea si salariu, si acest venit:

„Conceptul este simplu. Practic, oamenii care se afla in nevoie in Romania astazi primesc trei tipuri de ajutoare: este acest VMG (venit minim garantat – n.r.), este alocatia pentru sprijin familial, care se da pentru familie, in functie de cati copii sunt si este ajutorul de incalzire.
Principala problema a acestui sistem este ca atunci cand cineva din familie se angajeaza, toata familia pierde aceasta alocatie. 
Deci, practic, oamenii saraci din Romania sunt pusi in fata unei alegeri dramatice”.

Alocatia nu se mai pierde

Ghine a precizat, potrivit antena 3, ca sunt 176.000 de familii care primesc VMG in prezent.
Acum, in cazul in care persoana respectiva isi gaseste un loc de munca, nu va mai pierde toata alocatia sociala:
„Pur si simplu, se completeaza veniturile pe care le castiga din salariu, deci, practic, vom avea oameni care au salariu si primesc si o cota sociala. 
Se completeaza venitul, ideea e sa incurajam oamenii saraci sa munceasca
In momentul in care le creste salariul, atunci descreste plata sociala treptat. Ideea e sa incurajam acesti oameni saraci sa intre in piata muncii, sa-si caute loc de munca, sa aiba pensie.
Noi reajustam plati sociale, nu sunt bani noi, pentru ca oamenii saraci sa fie indemnati sa-si caute un loc de munca, nu cum se intampla acum, ca daca isi gasesc un loc de munca pierd ce au deja”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole