AJUTOR DE STAT – Zeci de milioane pentru unul dintre cei mai mari producatori de hartie igienica

3260

sursa foto: wrcbtv.com

Unul dintre cei mai mari producatori de hartie igienica si carton ondulat din Romania a primit aprobare la sfarsitul anului 2020 din partea Ministerului de Finante pentru un ajutor de stat care ar putea ajunge la zeci de milioane de lei. Anuntul a fost publicat luni, 11 ianuarie 2021, de catre Bursa de Valori Bucuresti.

Este vorba despre SC Vrancart SA, care a primit Acordul pentru finantare nr. 196/2020, aferent unei valori maxime de 40 de milioane de lei, pentru SC Vrancart Recycling SRL, la care Vrancart SA este unic actionar.

In aceeasi perioada, Vrancart SA, in calitate de actionar majoritar si in parteneriat cu Dedeman si alte trei firme, a infiintat SC Ecorep Group SA, ce va activa ca organizatie de indeplinire a raspunderii extinse a producatorului (OIREP).

Mentionam ca Vrancart este controlata de SIF Banat-Crisana SA (cu 75,06% dintre actiuni), in timp ce SC Pavel Holding SRL (a fratilor Dragos si Adrian Paval, proprietarii Dedeman) detine 16,93%.

Redam comunicatul Vrancart trimis BVB:

Societatea VRANCART S.A. anunta actionarii si investitorii ca la finele anului 2020 a fost aprobat de Ministerul Finantelor Publice / Directia Generala Ajutor de Stat, Acordul pentru finantare nr. 196/2020, pentru o valoare maxima de 40 mil. lei (conform H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie), pentru societatea VRANCART RECYCLING S.R.L. (societate la care VRANCART S.A. este unic actionar).

Tot la finele anului 2020 a fost infiintata societatea ECOREP GROUP S.A., societate care are ca obiect de activitate implementarea obligatiilor privind raspunderea extinsa a producatorului (O.I.R.E.P.), la care societatea VRANCART SA este actionar majoritar, alaturi de actionarii ROM PAPER S.R.L., DEDEMAN S.R.L., SOMPLAST S.A. si I.A.M.U. S.A.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole