Grid star
eveniment

500 MILIOANE LEI PENTRU SANATATE – Incepe modernizarea si dotarea cu aparatura a 55 de unitati sanitare

500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea si dotarea ambulatoriilor de specialitate din Romania. Ministerul Sanatatii condus de Alexandru Rafila (foto) a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finantarea proiectelor de modernizare si dotare a ambulatoriilor de specialitate din Romania.


In cadrul Investitiei specifice – Unitati de asistenta medicala ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finantare. In urma evaluarii, au fost selectate in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, 55 de unitati sanitare.
Banii europeni nerambursabili vor fi utilizati pentru infiintarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatura medicala de inalta performanta a ambulatoriilor de specialitate.

Bani din PNRR

”Una din preocuparile mele ca ministru al Sanatatii este sa dezvoltam serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi si medicina primara, cat mai accesibile pacientilor, in comunitatile din care acestia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, in cadrul acestei investitii obiectivul prevedea finantarea a 30 de ambulatorii. In urma consultarii cu reprezentantii Comisiei Europene, am reusit sa dublam numarul ambulatoriilor care vor primi finantare nerambursabila.” a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Urmeaza semnarea contractelor

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fara TVA. In perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii va semna contractele de finantare cu beneficiarii, urmand ca in aceasta primavara sa demareze lucrarile de executie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani